Zondag

Eigenlijk was het Caroline die deze website wilde beginnen maar tot nu toe heeft ze nog geen inspiratie gehad om iets te schrijven. En dat is prima, dit blog gaat nergens heen en begint elk jaar weer bij januari. We zitten nu al weer in februari, mensen wat gaat het snel. Ik hoorde pas zeggen dat dit komt door de naderende eindtijd en de verhoogde trilling van de aarde. Maar het blijft perceptie, want tijd bestaat niet, maar toch delen we hem in en vandaag is het dus zondag.

Zondag, vroeger de dag van in nette kleding naar de kerk, op visite bij opa en oma, stilte in het dorp. Later de dag van lekker naar het strand en andere leuke dingen doen. Nog later werd zondag een dag als alle andere dagen, de winkels gewoon open en soms nog even een klusje doen of gewoon aan het werk. Ook op een domein van 30 hectaren is uiteraard veel werk en het is nooit klaar. Maar om onze rust en daarmee onszelf te beschermen is de zondag bij ons weer echt rustdag geworden. Geen klusjes, geen boodschap, het terrein niet af en alleen maar rust, ontspanning en meditatie.

Een mooi moment om dus weer even iets te schrijven, ook een soort meditatie. Al de opgedane ervaringen en inspiraties van de week even laten passeren en voldaan besluiten dat het goed was zoals God dat doet op de zevende dag. Want dat we goddelijk zijn wordt mij wel steeds duidelijker sinds een jaar of drie, wat een openbaring. Vanaf het Evangelie van Thomas, de Tao, Eckhart Tolle, Alan Watts, Een Cursus in Wonderen, Olette Luitwieler, Koos Janson, de podcasts van Jorn Luka, Marcel Messing en nu weer verhalen over de Katharen, het blijft stromen…

Ik wens iedereen een gezegende zondag!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Februari

1 reactie

  1. Zoals dat door God bedoelt is! Mooi dat jullie er een invulling hebben kunnen vinden en de essentie er van inzien. Niet alleen voor innerlijke rust is dat goed. Ook spenderen we hierdoor actief een gedeelte van de week aan het beseffen van ethiek en moraal. Wat natuurlijk zonder uitleg gezien kan worden als cruciaal voor collectieve en persoonlijke ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *