Kerstmis 2021

Onze eerste Kerst samen sinds onze ontmoeting, zo’n 30 jaar geleden. In het begin met onze ouders, familie en de afgelopen 25 jaar met onze kinderen. Veel mooie, gezellige kerstdagen hebben we al mogen beleven. Maar dit jaar waren we samen, 1000 kilometer weg van al onze geliefden, familie en kennissen.

Hoe we hier terecht zijn gekomen is een wonder van samenlopen van omstandigheden, je verzint het niet. Deze setting in een sprookjeskasteel met openhaard, sfeervolle decoratie, flesje wijn, lekker eten het lijkt wel een droom. Deze droom zagen we 30 jaar geleden al in elkaar en is als vanzelf werkelijkheid geworden in de eeuwigheid, het was maar een moment op de tijdlijn van het aardse bestaan maar een eeuwigheid zoals het op deze foto is vastgelegd. Slechts een beeld wat niet tastbaar, houdbaar of bereikbaar is.

Het is ook geen hoogtepunt, elk moment in het nu is van gelijke waarde. Kijk om je heen en zie dat je in de hemel bent; alles wat je ziet is precies zoals het moet zijn, de enige manier waarop het kan zijn zoals het nu is. Geloof je het niet? Hoe had het dan anders moeten zijn? En lag het in jouw macht om dit moment anders te laten zijn?

In uitspraak 113 uit het Evangelie van Thomas stelt Jezus:

Het koninkrijk komt niet door het te verwachten.
Je kunt niet zeggen: ‘Het is hier’, of ‘Het is daar’.
Nee, het koninkrijk is uitgespreid over de aarde
maar de mensen zien het niet.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als December

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *